Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Δάσκαλε ... πού ντύνεσαι;

Όπως είπαμε δίπλα στο σπίτι μου είναι ένα σχολείο.

Πολλές φορές χαζεύω από το παράθυρο τα παιδιά που παίζουν.

Βλέπω όμως και τους δασκάλους τους να είναι ντυμένοι με τόσο casual look που 
μου κάνει εντύπωση. 
Τις προάλλες είδα έναν να κόβει βόλτες στο προαύλιο ανάμεσα στα παιδιά φορώντας τζιν παντελόνι, ένα κίτρινο μπλουζάκι που ήταν έξω από το παντελόνι, γυαλιά ηλίου και τα χέρια στις τσέπες. Ήταν τόσο παράταιρο το θέαμα!

Θυμάμαι όταν πήγαινα εγώ σχολείο, όλοι οι δάσκαλοι φορούσαν κοστούμι. Όχι βραδινό επίσημο, αλλά τουλάχιστον πρωινό σπορ με τις χαρακτηριστικές πλεκτές γραβάτες που ήταν τότε στη μόδα.

Ξέρω, το ράσο δεν κάνει τον παπά, αλλά ...

2 σχόλια:

  1. Ναι το ράσο δεν κάνει τον πάπα. Έχεις δει όμως κανένα (σωστό) παπά χωρίς ράσο; Και μάλιστα την ώρα που εκτελεί τα καθήκοντά του στην εκκλησία;

    Δε θάπρεπε ο δάσκαλος άσχετα με τη βαθμίδα στην οποία διάσκει να φορά τα "ράσα" του [διάβαζε:κόσμια ρούχα] του και να δίνει ένα παράδειγμα ευπρέπειας στούς μαθητές του; Τα χέρια στις τσέπες, οι ώμοι κατεβασμένοι, το κεφάλι σκυμένο [σκέτο βουλιαγνένο καράβι],το τζιν του με τρύπες για να είναι in. Άσε. Θα πάω σε άλλο σχολείο σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Ευτυχώς υπάρχουν και οι άλλοι που ακόμα φορούν ... "ράσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ! Όμως, σε μια τόσο μπερδεμένη κοινωνία, με είδωλα παίχτες ριάλιτι παιχνιδιών, τραγουδιστές του κακίστου είδους και μπαργούμαν, μην περιμένουμε ακόμα και από έναν δάσκαλο να κρατηθεί στο... ύψος του. Θα έλεγα ότι η κοινωνία μας καταρρέει, αν δεν είχε καταρρεύσει ήδη! Το ντύσιμο, είναι το λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή